Consfătuirea cadrelor didactice care predau religie în judeţul Bihor

Un articol de: Pr. Prof. Florin Negruțiu - 10 Octombrie 2024

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a fost gazda consfătuirii cadrelor didactice de religie şi teologie din Eparhia Oradiei, respectiv din județul Bihor, la început de an şcolar. Prima parte a întâlnirii a avut loc în paraclisul cu hramul „Sfântul Apostol Iacov, rudenia Domnului”, unde au fost oficiate Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum.

Apoi, în noua sală festivă a instituției, părintele dr. Cristian Marge, preot coslujitor la Catedrala „Episcopală Învierea Domnului” din Oradea și medic primar neurolog la Spitalul Pelican din Oradea, a prezentat referatul cu titlul „Tămăduirea bolilor sufletești și trupești - rezultat al lucrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în lume prin Sfintele Taine”.

Pr. Laurențiu Brîndaș, consilier pentru cateheză și activități cu tineretul, a transmis cuvântul de apreciere și binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, profesorilor de religie ortodoxă, asigurându‑i de întreaga susținere în activitatea misionară pe care o împlinesc în Eparhia Oradiei.

Ultima parte a întâlnirii a continuat cu consfătuirea județeană anuală la care au luat parte profesorii de religie de la toate cultele din județul Bihor. Cu acest prilej a fost apreciată activitatea cadrelor didactice şi reafirmat rolul de formator al profesorului de religie în cadrul comunității școlare.