Consfătuirea profesorilor de religie din Bacău

Un articol de: Prof. Adrian Nechita - 10 Octombrie 2019

Profesorii de religie din judeţul Bacău s-au întâlnit în cadrul unei consfătuiri anuale, în data de 4 octombrie, la Farmacia „Sfântul Spiridon” Medicall Mall din Bacău. Activitatea metodică s-a desfășurat cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, de binecuvântare, dar și cu un parastas întru neuitarea colegilor profesori de religie trecuţi la cele veşnice, săvârșite de un sobor de preoți și diaconi.

Gazda întâlnirii a fost părintele profesor dr. Adrian Alexandrescu, inspector de specialitate pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a amintit celor prezenți de legătura sufletească pe care o stabilește ora de religie între elev și profesor, atunci când fiecare dintre actorii actului educațional îl privește pe celălalt ca pe o persoană de comuniune, și a îndemnat cadrele didactice să fie misionari și sensibili la eforturile depuse de elevi în a lor creștere sufletească și intelectuală. Invitați de seamă la eveniment au fost doamna profesor Ana-Maria Egarmin, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, pr. inspector şcolar diecezan Petru Sebastian Tamaș, reprezentant al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, George Adrian Purcaru, prim-vicepreședinte naţional FSLI şi preşedinte SLI Bacău, Silviu Ionel Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, şi Sorin Gabriel Ailenei, manager public la Instituția Prefectului Județului Bacău, mulţi dintre aceştia cadre didactice ale disciplinei.

Doamna inspector școlar general a subliniat importanța bunătății și a umanității pe care o aduce profesorul de religie în viața școlii în general și a elevilor în special, într-o lume în care adesea totul se reduce la statistică și numere.

Întâlnirea s-a încheiat festiv, cu premierea cadrelor didactice care s-au remarcat prin rezultate notabile la olimpiadele și concursurile naționale ale disciplinei.

Fiecare participant la activitate a primit în dar de la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim câte o carte, iar cei care s-au remarcat prin activitate, și câte o diplomă de excelență.