Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Tulcii

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 14 Septembrie 2019

La Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” din municipiul Tulcea s-a desfășurat joi, 12 septembrie 2019, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din Episcopia Tulcii. Înâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în prezența inspectorilor de specialitate, consilieri eparhiali de la sectoarele Învățământ și Cultural, precum și a profesorilor de religie.

În cuvântul de deschidere, ierarhul a subliniat legătura dintre Biserică, Familie și Școală în procesul de educație și rolul profesorului de religie în formarea tinerelor caractere pentru societate.

În continuare, părintele profesor Ionel Strat a susţinut referatul „Educația religioasă a tineretului în zilele noastre”, după care au fost prezentate structura anului școlar 2019-2020 și precizările metodice și legislative pentru noul an școlar.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și numărul 18 al revistei „Catehetul tulcean”, revistă de spiritualitate și metodică a profesorilor de religie din județ.
De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a acordat Diploma „Profesorul anului” doamnei Gherghina Stoian de la şcoala Jijila, pentru activitatea deosebită desfășurată la catedră în cursul anului școlar 2018 -2019.

Tot în cadrul consfătuirii au fost discutate noutățile metodice și s-au făcut propuneri de îmbunătățire a actului didactic, dar și recomandări privind programele școlare, manualele, olimpiadele și concursurile din cursul anului.