Consfătuirea profesorilor de religie din județul Arad

Un articol de: Cătălin Iulian Drăgan - 23 Septembrie 2022

În aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a avut loc joi, 22 septembrie, consfătuirea profesorilor de religie din județul Arad.

La prezidiul adunării s-au aflat, alături de Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, protos. Iustin Popovici, consilier cultural eparhial, prof. Veronica Sirca, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad, și pr. prof. Călin-Dan Teuca, directorul Seminarului Teologic Ortodox Arad.

În cadrul consfătuirii s-a vorbit despre: diagnoza procesului educațional, disciplina religie - an școlar 2021-2022, priorități ale educației pentru anul școlar 2022-2023, la disciplina religie.

La întâlnire s-a prezentat și publicația „Catehetul”, nr. 33, revista de metodică și spiritualitate a profesorilor de religie din județul Arad, având titlul „In memoriam arhidiacon Florin-Adrian Sirca”, fiind evocată personalitatea părintelui inspector, care a fost sufletul publicației.

De asemenea, inspectorul Veronica Sirca a prezentat temele care s-au dezbătut la întâlnirea inspectorilor de religie de la Râmnicu Vâlcea, desfășurată în perioada 13-16 septembrie 2022.

IPS Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului a rostit un cuvânt de încurajare la o cunoaștere reciprocă mai eficientă a activităților în ceea ce privește relația Biserică-Școală sub ordin catehetic, omiletic și liturgic, evidențiind și rolul important pe care îl au religia în școală și teologia în cetate.