Consfătuirea profesorilor de religie sălăjeni

Data: 18 Septembrie 2013
Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Sălaj a avut loc marţi, 17 septembrie, şi a debutat cu slujba de Te Deum săvârşită în capela Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae“ din Zalău, continuând în sala multimedia a acestei unităţi de învăţământ. 
 
După diseminarea informaţiilor primite la Consfătuirea naţională a inspectorilor de religie, desfăşurată la Tulcea în perioada 9-11 septembrie, a fost prezentat Raportul de activitate pentru anul şcolar 2012-2013. Au fost expuse activităţile reprezentative ale profesorilor de religie din judeţ: premiile obţinute la Olimpiada de religie şi la alte concursuri naţionale, proiectele derulate în parteneriat cu Episcopia Sălajului şi alte instituţii („Biserica, tinerii şi colindele“, „Alege viaţa!“, „Ajută-l pe Ionuţ!“ „Tineri lăudând pe Domnul“, Captivii „libertăţilor“), activităţile derulate în cinstea „Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“. 
 
Alte subiecte aflate pe ordinea de zi s-au referit la direcţiile de acţiune pentru noul an şcolar, structura portofoliului profesorului de religie, stabilirea tematicii Cercurilor pedagogice. S-a subliniat rolul conlucrării profesorului de religie cu preotul în programele catehetice. Cu această ocazie a fost distribuit numărul 12 al revistei profesorilor de religie şi a elevilor din Episcopia Sălajului, „Din suflet, pentru suflet“. (prof. Claudia Viorica Boha)