Consfătuirile on-line ale profesorilor de religie din județul Dolj

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 13 Octombrie 2020

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, sâmbătă, 10 octombrie 2020, au avut loc consfătuirile on-line ale profesorilor de religie din județul Dolj. Întâlnirea s-a desfășurat în mediul on-line, cu participarea profesorilor titulari și suplinitori. 

Mesajul de binecuvântare și de felicitare al Mitropolitului Olteniei a fost transmis de către pr. Gabriel Sorescu, consilier la Sectorul învă­țământ, activități cu tineretul și de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei. Înaltpreasfinția Sa a dorit să felicite cadrele didactice pentru buna implicare de care au dat dovadă în anul școlar 2019-2020, îndemnându-le să rămână în continuare modele de urmat în educația religioasă a elevilor. De asemenea, a luat cuvântul și diac. inspector Adrian Lupu, cel care a vorbit despre analiza în derulare a fișelor de evaluare pentru profesorii care au predat în anul școlar 2019-2020. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a luat cuvântul prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate pentru disciplina Religie, care a prezentat subiectele întâlnirii.

A mai vorbit prof. Carmen Oprea, pentru a prezenta oferta de formare a Casei Corpului Didactic Dolj, referitoare la cursul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, și situația actuală a platformei E-learning a profesorilor de religie, disponibilă on-line la adresa web: www.e-religie.ro.