Constituirea Adunării eparhiale la Baia Mare

Un articol de: Oana Rusu - 28 Iunie 2022

În Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, a avut loc joi, 23 iunie, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin, ședința de constituire a Adunării eparhiale a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, mandatul 2022-2026. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, şi Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, urmată de slujba de Te Deum.

Înainte de începerea constituirii Adunării eparhiale, s-a desfășurat un moment aniversar, întrucât PS Episcop Iustin şi-a sărbătorit ziua de naștere.

Conform Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în cadrul ședinței de constituire s-au confirmat membrii aleşi ai Adunării eparhiale, care s-au constituit în cinci comisii de lucru. Au fost aleşi membrii Consiliului eparhial şi au fost desemnați cei trei membri care vor reprezenta Episcopia Maramu­reșului și Sătmarului în Adunarea Naţională Bisericească. De asemenea, s-au ales membrii Consistoriului eparhial şi monahal şi au fost desemnaţi, din partea Eparhiei Maramureșului și Sătmarului, clericii care vor face parte din Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.