Consumul de carne a scăzut cu 25%

Data: 28 Iulie 2014

Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat agenţiei Mediafax Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). „Piaţa de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările iniţiale pentru acest an prognozau o creştere zero, dar cei mai recenţi indicatori arată o scădere de 1-2%“, a mai spus Duşleag.

Acesta a afirmat că, în UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puţin 25%.

Carnea de porc rămâne în topul preferinţelor consumatorilor români, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc. Mai nou există o tendinţă de creştere a consumului de carne şi produse din carne de curcan. (Oana Nistor)