Convertire incompletă

Un articol de: Augustin Păunoiu - 06 Iulie 2019

Stanley Jones a fost un misionar creștin care a trăit în secolul trecut și a făcut misiune în India. Este considerat părintele misiunilor creștine din perioada modernă. De multe ori, el a povestit despre momentele prin care a trecut cât a viețuit pe tărâm asiatic, dar și despre persoanele importante întâlnite acolo, familia lui Mahatma Gandhi și a președintelui Indiei, Nehru. Într-una din cărţile sale acesta amintea despre un brahman care s-a hotărât să trăiască o viață de ascet într-o mănăstire creştină indiană. Când a ajuns însă la această mănăstire, starețul i-a spus că trebuie să participe nu numai la slujbele religioase, ci și la toate ascultările administrative și gospodărești, printre care era inclusă și curățarea latrinelor. Când a auzit așa ceva, fostul brahman ce provenea din castele înalte ale societăţii indiene s-a adresat starețului, spunându-i că această slujire nu i se potrivește.

Conducătorul obștii i-a spus însă că n-ar trebui să aibă această atitudine, pentru că înaintea Domnului Hristos nu sunt slujiri onorante și slujiri dezonorante, și însuși Fiul lui Dumnezeu ne-a dat un exemplu atunci când a spălat picioarele ucenicilor Săi. Când starețul credea că explicațiile sale și-au atins scopul, brahmanul trecut la creștinism i-a răspuns: „Părinte stareţ, este adevărat tot ceea ce-mi spuneți; dar nu pot împlini slujba despre care îmi vorbiți și să curăț latrinele, pentru că eu m-am convertit, dar nu așa de mult!”

Aceasta-i și problema creștinilor astăzi: ne-am botezat în numele Sfintei Treimi, credem în Dumnezeul nostru, dar nu așa de mult, încât să ne angajăm pentru a împlini orice slujire!

O persoană care crede cu adevărat este gata să-i slujească pe semeni așa cum I-ar sluji lui Hristos, pregătită să plătească chiar cu prețul vieții aceasta.