Copii de la grădinița Manpel, Târgu Mureș au participat la Liturghia Darurilor

Un articol de: Cosmina Nicoară - 14 Aprilie 2022

Copii din grupa mijlocie de la grădinița Manpel din Târgu Mureș au participat ­miercuri, 13 aprilie, la Liturghia Darurilor îna­inte sfințite, la Biserica de piatră din oraș. Vizita a fost inclusă în șirul activi­tă­ților cu tematică pascală, pe care educatoarele le-au desfășurat în această săptămână, pentru ca cei mici să înțeleagă importanța praznicului Învierii Domnului și a pregătirii pentru această sărbătoare.

Copiii de religie ortodoxă ai căror părinți și-au dat acordul au primit Sfânta Împăr­tășanie, iar la final pr. paroh Claudiu Nicoară le-a spus o poveste creștină despre rugăciune, prin care au înțeles cum răspunde Dumnezeu rugăciunilor lor. De asemenea, le-a dăruit micilor oaspeți câte o metanieră și o iconiță cu Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei.

Copiii au vizitat, apoi, prima școală românească din Târgu Mureș, aflată în curtea bisericii, unde funcționează în prezent școala parohială. Copiii au primit dulciuri şi au petrecut câteva minute la joacă în camera destinată celor de vârsta lor. Pr. Claudiu Nicoară le-a mulțumit educatoarelor și conducerii grădiniței pentru colaborarea cu Biserica.