Copii și tineri vrânceni în excursie culturală la Iași

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 06 Iulie 2021

Sectorul cultural-educațional al Arhi­episcopiei Buzăului și Vrancei a organizat joi, 1 iulie 2021, o vizită culturală în orașul Iași, de care au beneficiat 55 de copii și tineri din protoieriile Focșani 1, Focșani 2 și Panciu implicați în proiectele catehetice și educaționale derulate de Centrul eparhial, Asociația Femeilor Ortodoxe, profesori de religie și clerici, ne-a transmis pr. Dan Necula, inspector la Biroul de catehizare, învățământ și activități cu tineretul al Arhi­episcopiei Buzăului și Vrancei.

Ziua a început cu vizitarea Palatului Culturii, obiectiv turistic emblemă al orașului Iași - sediul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, care cuprinde patru muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Totodată, în Palatul Culturii, tinerii vizitatori au admirat Sala Gotica și Sala Voievozilor, unde s-au bucurat atât de frumoasele portrete ale domnilor Moldovei și ale regilor României, cât și de lucrările pictorului Ștefan Dumitrescu.

Vizita a conținut și popasuri duhovnicești la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”, ctitorită de Sfântul Ștefan cel Mare, și la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”.

De asemenea, copiii și tinerii au mers împreună cu însoțitorii la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, apoi la Grădina Copou, unde au putut vedea „Teiul lui Eminescu”, ne-a transmis pr. inspector Dan Necula.