Copiii din localitatea sibiană Rusciori au învățat mai multe despre igiena dentară
Peste 30 de elevi și preșcolari din localitatea Rușciori, județul Sibiu, au participat vineri, 18 ianuarie, la o sesiune de profilaxie dentară organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială și medici voluntari de la Cabinetul stomatologic „Centrum Dent” din Sibiu.
Activitatea de profilaxie dentară de la Rusciori a fost prima de acest fel organizată de Arhiepiscopia Sibiului în noul an. Totodată, activitatea a marcat și intrarea în cea de-a patra ediție a Campaniei „Sănătate pentru sate” în Arhiepiscopia Sibiului. Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului și ai Cabinetului stomatologic „Centrum Dent” din Sibiu au organizat sesiunea de informare și de prevenire în sala de sport a Școlii Gimnaziale din Rușciori, în prezența celor peste 30 de copii, a cadrelor didactice și a preotului paroh Cosmin Rotar.
„Prin activitatea de astăzi ne-am propus să promovăm igiena orală în rândul copiilor din localitatea Rușciori. Medicii voluntari din cadrul Cabinetului stomatologic Centrum Dent au ținut copiilor o frumoasă lecție cu privire la igiena orală, modul în care trebuie menținută, și nu în ultimul rând cum să ne spălăm corect pe dinți. Ne propunem ca și în acest an să ajungem în cât mai multe localități din mediul rural pentru a distribui aceste informații copiilor din zonele defavorizate ale județelor Sibiu și Brașov și să promovăm sănătatea în rândul tinerilor”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.
Medicii stomatologi voluntari prezenți la Rusciori i-au învățat pe copiii prezenți la sesiunea de profilaxie dentară numeroase lucruri despre igiena orală, despre cum se previn afecțiunile dentare și despre cum sănătatea dinților ne asigură o viață sănătoasă în general.
„Am realizat acest proiect de profilaxie dentară pentru a-i informa pe copii despre importanța igienei orale. Le-am arătat copiilor tehnicile corecte de periaj, le-am spus cât timp trebuie să aloce acestuia precum și mijloacele secundare de igienă. Pentru unii dintre ei, acestea nu erau cunoscute. Este mai ușor să previi decât să tratezi, de aceea astfel de sesiuni de informare sunt foarte importante pentru copii”, ne-a spus medicul Amalia Manea.
Copiii prezenți au avut posibilitatea să vizioneze un scurt clip despre igiena orală, iar la final au primit pachete cu produse de igienă orală și fructe.
Campania „Sănătate pentru sate” va continua în Arhiepiscopia Sibiului prin activități similare de profilaxie dentară și prin alte activități medicale în mediul rural.