Corala „Apostolii“, în pelerinaj la Mitropolia Basarabiei

Un articol de: Tudorel Rusu - 14 Iunie 2017

Joi, 8 iunie 2017, Corala preoţească „Apostolii" a Arhiepiscopiei Iaşilor, coordonată de către părintele Hrestic Nichifor, a efectuat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, un pelerinaj în Republica Moldova.

„Primul obiectiv vizat a fost chiar sediul Mitropoliei Basarabiei, unde am fost întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, şi de Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, care ne-au primit cu mare bucurie şi ne-au oferit un cuvânt de învăţătura, în care s-au referit şi la viaţa bisericească din cadrul Mitropoliei pe care o păstoresc. După ce ne-am închinat în Paraclisul mitropolitan, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru ne-a dăruit fiecăruia câte o carte de predici, ca binecuvântare", a precizat pr. Hrestic Nichifor.
Între celelalte obiective vizitate s-au numărat Catedrala Mitropolitană şi Biserica „Schimbarea la Faţă" din centrul Chişinăului, Mănăstirea Hîncu, Mănăstirea Căpriana, ctitoria Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, precum şi Mănăstirea Curchi din raionul Orhei.