Corala preoţească a Protopopiatului 3 Iaşi a cântat „colindul sfânt şi bun“

Un articol de: Ziarul Lumina - 19 Decembrie 2015

„Colindul sfânt şi bun“ reprezintă cea mai frumoasă expresie a bucuriei pe care-o putem împărtăşi între noi, oamenii creştini, cei care ne pregătim trupeşte, dar mai ales sufleteşte, pentru întâmpinarea praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Această expresie a bucuriei a fost împărtăşită şi de către membrii coralei preoţeşti a Protopopiatului 3 Iaşi, dirijată de pr. Hrestic Constantin-Nichifor, în ziua  de 15 decembrie 2015, cu prilejul unor activităţi cultural-misionare desfăşurate în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi nu numai. Traseul colindătorilor a vizat mai întâi Catedrala Arhiepiscopală din Roman, unde au fost primiţi chiar de IPS Ioachim, Ahiepiscopul Romanului şi Bacaului, care a oferit cuvânt de învăţătură şi daruri. De asemenea, obştea Mănăstirii Miclăuşeni a primit prima colindă din acest an de la corala preoţilor ieşeni.

Un popas de poveste a fost în sânul obştii monahilor păstoriţi de preacuviosul părinte arhimandrit Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit din comuna Borleşti (Roznov), prieteni şi susţinători ai activităţilor coralei. Aici, preoţii au săvârşit o slujbă de pomenire la mormântul arhimandritului Zenovie Ghidescu, fostul stareţ şi ctitorul principal al Mănăstirii Nechit. După slujba de pomenire, preoţii ieşeni au fost invitaţi să participe la o agapă frăţească pregătită la Centrul Social-Cultural „Sf. Cuvios Nechita Sihastrul“ din incinta mănăstirii. La plecare, părintele stareţ a oferit membrilor coralei daruri constând în cărţi şi dulciuri. În drumul de întoarcere spre Iaşi, preoţii colindători au adus un gând bun şi o mângâiere prin cânt beneficiarilor Centrului de asistenţă socială înfiinţat la Protopopiatul Roznov, prin strădania părintelui protoiereu Vasile Ţoc.

Corala Protopopiatului 3 Iaşi, formată exclusiv din preoţi din parohii rurale sub ascultarea părintelui protopop Mihail Roşu, a colindat joi, 17 decembrie 2015, şi pe IPS Părinte Mitropolit Teofan, precum şi pe bolnavii de la Spitalul de Oncologie din Iaşi. (Pr. Hrestic Constantin-Nichifor)