Corul din Parohia Dumbrăviţa, judeţul Braşov, a sărbătorit 60 de ani

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 07 Martie 2019

În anul 1959, din iniţiativa preoţilor Ioan Turcu şi Ioanid Merişescu, cu sprijinul profesorului universitar Gheorghe Merişescu de la Conservatorul din Cluj-Napoca, în Parohia Dumbrăviţa, judeţul Braşov, s-au pus bazele unui cor bisericesc pe patru voci.

Corul bisericesc a funcţionat neîntrerupt până în prezent, iar în acest timp a oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie, îmbogăţindu-şi permanent repertoriul. Corul a cântat, de asemenea, la slujbe precum cununii, înmormântări, parastase sau alte ierurgii.

Împlinirea celor 60 de ani de existenţă a corului Parohiei Dumbrăvița a fost sărbătorită duminică, 3 martie. După oficierea Sfintei Liturghii de către preotul Ioan Cioacă, fost paroh, de preotul Bogdan Brânzea, fiu al satului şi de parohul Liviu – Florin Ivănuşcă, a fost săvârşită o slujbă de Te Deum. De asemenea, a fost săvârșită, apoi, o slujbă de pomenire a preoţilor, membrilor corului şi tuturor binefăcătorilor trecuţi la Domnul.

Parohul Liviu – Florin Ivănuşcă a prezentat istoria corului parohiei, a lansat un număr special al Buletinului parohial dedicat aniversării celor de 60 de ani de activitate ai corului şi a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea festivităţii.