Corul Kinonia a participat la Festivalul „Edict Muzical” de la Niş, Serbia

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 25 Iunie 2021

În perioada 20-23 iunie 2021, în localitatea Niş din Serbia s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de muzică bisericească „Edict Muzical“. Festivalul a fost organizat la nive­lul Eparhiei din Niș, la ini­țiativa Formației corale Branko, cu sprijinul Ministerului Culturii din Serbia și cu con­tribuția a numeroși sponsori. Reprezentațiile corurilor au avut loc în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Niș.

Au participat 16 coruri din diferite țări ale lumii: Statele Unite ale Americii, Serbia, Albania, Bulgaria, Georgia, Ucrai­na și România.

Ţara noastră a fost reprezentată de Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, condus de părintele dirijor Iulian Pruiu, secretar eparhial. Corul Kinonia a abordat un repertoriu variat de cântece corale românești armonizate, dar și cântări ce se intonează în cadrul Sfintei Liturghii: „Toată suflarea să laude pe Domnul“, aranjament muzical pe 4 voci, de profesor Alexandru Racu, „Şi era la ora a șasea“, armonizat de Gheorghe Mandicevschi, „Miluiește-mă, Dumnezeule”, armonizat de Gheorghe Cucu, „Înnoiește-te, Noule Ierusalime“, de Gheorghe Muzicescu și Nicolae Lungu, precum și altele.
În fiecare seară au evoluat câte patru coruri din diferite țări. Festivalul a fost deschis de către Formația corală Branko, în calitate de gazdă.

Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a patru seri, Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei susţinând programul de cântece armonizate românești în cea de-a treia seară, marţi, 22 iunie 2021.