Crăciun la Muzeul Ţăranului Român
Între 18 şi 23 decembrie, în curtea Muzeului Ţăranului Român, se va desfăşura Târgul „Crăciun Ţărănesc”, la manifestare urmând să participe aproximativ o sută de meşteri populari, artizani şi producători autohtoni. Vizitatorii vor putea degusta produse naturale şi produse tradiţionale speciale pentru Crăciun: şorici, tobă, lebăr, cârnaţi, afumături din carne de porc Mangaliţa din Maramureş, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeş, cozonaci şi prăjituri tradiţionale din Maramureş. De asemenea, se vor găsi şi produse de post, zacuşti munteneşti şi moldoveneşti, dulceţuri, miere şi produse apicole, siropuri, pâine de manufactură cu maia, covrigi, turtă dulce, mere şi nuci. „La faţa locului, de dimineaţă, gospodinele vor pune la ceaun sarmale, varză cu mămăliguţă sau fasole, pomana porcului şi ciolan fiert în vin cu usturoi, storceag şi fel de fel de bunătăţi”, informează instituţia într-un comunicat citat de Agerpres. Vizitatorii pot găsi la târg, pe lângă delicatese, meşteri populari şi artişti handmade care au realizat diverse obiecte pentru Crăciun, ornamente, ceramică, ii şi icoane. Oferta manifestării este completată de târgul de antichităţi ce cuprinde cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărţi, cărţi poştale, patefoane.