Credincioşii clujeni în rugăciune

Un articol de: Darius Echim - 19 Martie 2021

Studenţii clujeni, împreună cu alţi credincioşi din municipiul Cluj-Napoca, au participat, în prima zi a Postului Sfintelor Paști, la slujbele săvârșite la Biserica studenților din campusul Hasdeu, păstorită de pr. Ciprian Negreanu.

Slujba a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care la final le-a adresat tinerilor un cuvânt de învățătură referitor la starea sufletească din Postul Mare, „stare pe care suntem invitați să o trăim în această perioadă de nevo­ință atât prin post, cât și prin rugăciune”.

A doua zi, marţi, 16 martie, ierarhul a săvârşit slujba Pavecerniței Mari, la Catedrala Mitropolitană clujeană. Împreună cu ierarhul au slujit părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistri­-țe­anul a ținut un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți pe tema „Starea de trezvie, a fi aici și acum”.