Credincioșii orădeni l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Nectarie

Un articol de: Pr. Cristian Rus - 13 Noiembrie 2019

Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina a fost prăznuit în Episcopia Oradiei, fiind unul dintre ocrotitorii paraclisului de la demisolul Catedralei Episcopale. 

În ajun, la catedrală a fost adusă de la Mănăstirea Izbuc racla în care se află un fragment din mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie. Aceasta a fost așezată spre închinare împreună cu raclele cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, de la catedrala din Oradea. A fost oficiată slujba Privegherii, urmată, la miezul nopții, de Sfânta Liturghie, în paraclisul ocrotit de Sfinţii Ierarhi Nicolae, Spiridon şi Nectarie de la demisolul catedralei. 

Sâmbătă, 9 noiembrie, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în Catedrala Episcopală. Sărbătoarea s-a încheiat în după-amiaza zilei, prin oficierea Vecerniei Mari, urmată de procesiunea de înconjurare a catedralei cu racla cu moaște și săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la care au participat peste 2.000 de credincioşi orădeni.