Crescătorii anunţă 25 de lei pe kilogramul de carne de miel
Kilogramul de carne de miel la carcasă se va vinde cu aproximativ 25 de lei, iar brânza cu 20 de lei pe kilogram în preajma sărbătorilor de Paşte, din cauza puterii de cumpărare scăzute a românilor, a anunţat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei. Reprezentantul crescătorilor a precizat, în context, că principala problemă a oierilor este iarna prelungită şi costurile mari de creştere a oilor şi mieilor, deoarece vegetaţia este insuficientă pentru păşunat. „Crescătorii ţin oile pe stabulaţie, pentru că nu este vegetaţie, iar costurile pentru iernat au fost ridicate. Cu un preţ undeva la 30 de lei pe kilogram nu ne-am acoperi costurile, dar trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi, dacă vrem să vindem, va trebui să ne adaptăm pieţei. Nu putem estima, pentru că piaţa reglează preţurile. Noi acolo ne gândim să vindem la 30 de lei, dar s-ar putea să vindem şi cu 25 de lei. La brânză nu o să difere mult preţul faţă de anul trecut, pentru că produsele noastre sunt perisabile şi nu ne putem juca (...) În jur la 20 de lei o să fie preţul“, a precizat Marcel Andrei.