Creștere puternică a sectorului alimentar

Un articol de: Elena Gabriela Zamora - 09 Mai 2017

Sectorul alimentar din România va fi lider regional în următorii cinci ani, determinat de creşterea salarială reală şi de nivelurile scăzute ale inflaţiei, se arată într-un raport al Departamentului SUA pentru Agricultură (USDA), preluat de Agerpres. Restaurantele cu servicii complete situate în zonele turistice sunt dominate de cultura de a lua masa în cadrul activităţilor zilnice de afaceri în zilele lucrătoare şi de nevoia de divertisment în timpul weekendului, în special în rândul grupurilor de prieteni şi de familie. Petrecerile organizate în restaurante sunt încă preferate de majoritatea românilor pentru a sărbători ocazii speciale. O discrepanţă este vizibilă între oraşele mari şi restul ţării. În Bucureşti şi în cele mai mari oraşe, luarea mesei este o parte obişnuită a vieţii sociale româneşti, în special în timpul pauzelor de prânz şi în weekend, practică ce nu este comună în zonele rurale, unde oamenii sunt încă obişnuiţi să ia masa acasă, se arată în același studiu.