Cruce nouă pentru biserica parohiei timişene Berecuța

Data: 10 Noiembrie 2020

În ziua cinstirii Sfinților Arhangheli, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a poposit în Parohia Berecuța din Protopopiatul Deta, județul Timiș.

La ceas de seară, Înaltpreasfin­țitul Părinte Mitropolit Ioan a sfințit crucea care va străjui de acum biserica parohială. Achizițio­nată prin jertfa credincioșilor și la inițiativa părintelui paroh Zoran Milovanov, crucea nouă o va înlocui pe cea veche, deteriorată de trecerea anilor.

Cu această ocazie, slujba Sfințirii mici a apei a fost săvârșită de un sobor alcătuit din părintele Ioan Prisăcean, protopopul Detei; părintele Nicon Karicianac, starețul Mănăstirii Sfântul Gheorghe” din Timiș; părintele Zoran Milovanov, parohul bisericii din Berecuța, precum și alți slujitori.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a prezentat semnificația Sfintei Cruci pentru biserica din localitate, cât și pentru enoriașii ei. Totodată, ierarhul a avut cuvinte de apreciere în ceea ce priveşte lucrările capitale făcute în anii trecuți la interiorul bisericii, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro.