„Crucea Şaguniană” acordată conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 12 Septembrie 2024

În cadrul unei ceremonii organizate miercuri, 11 septembrie, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a acordat „Crucea Șaguniană pentru mireni”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului, conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni, consilier patriarhal onorific și directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Evenimentul a avut loc după susținerea publică a unei teze de doctorat la facultatea sibiană, informează Mitropolia Ardealului.

Conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni a făcut parte din comisia de evaluare a tezei de doctorat intitulată „Raționalitatea și unitatea creației - perspectivă neopatristică și științifică actuală”, elaborată de Eugen Ganțolea, sub coordonarea pr. conf. univ. dr. Nicolae Moșoiu.

La finalul ceremoniei, IPS Mitropolit Laurențiu i-a mulțumit lui Adrian Nicolae Lemeni pentru implicarea în dialogul dintre instituțiile de învățământ teologic superior, pentru lucrarea nu doar pedagogică, ci și misionară pe care o desfășoară în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, dar și pentru sprijinul acordat așezămintelor monahale din cuprinsul Arhi­episcopiei Sibiului în perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat pentru Culte, menționează Mitropolia Ardealului. 

Conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni i-a mulțumit ierarhului pentru distincția oferită în semn de înaltă apreciere a activității în slujba Bisericii, exprimându-și bucuria revenirii la Sibiu pentru a lua parte la un eveniment academic.