Curs de formare în catehizare la Bologna, Italia

Un articol de: Ioan Bușagă - 11 Septembrie 2018

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin Departamentul de cateheză al eparhiei, în colaborare cu Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, a organizat în zilele de 4 și 5 septembrie, la Bologna, cel de-al treilea curs catehetic „Formare de formatori”, din cadrul programului „Hristos împărtășit copiilor”. Scopul cursului este de a oferi coordonatorilor grupurilor de cateheză un set de instrumente de lucru pentru implementarea proiectului la nivel parohial și date cu privire la organizarea unei școli parohiale.

„Cursul a fost susținut de pr. Florin Marica, consilier patriarhal al Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române; pr. Costin Naclad, inspector patriarhal în cadrul Biroului de cateheză al Patriarhiei Române; pr. Mihai Pavel, director regional în cadrul Fundației World Vision International pentru Europa de Răsărit și Orientul Apropiat. La curs au participat responsabilii parohiali cu cateheza din zonele Emilia-Romagna, Triveneto și Toscana, adică preoți, preotese și cateheţi. De asemenea, la acest eveniment a participat și doamna Daniela Dobre, consul general al României la Bologna, care a adresat organizatorilor și participanților salutul domniei sale”, a precizat pr. Gelu Porumb, consilier pentru cateheză al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, potrivit site-ului eparhiei (episcopia-italiei.it).

Potrivit organizatorilor, în cadrul sesiunilor de lucru au fost analizate mai multe teme, precum principii pedagogice și catehetice; formarea duhovnicească a catehetului; dezvoltarea copilului și caracteristicile vârstelor; cultivarea motivației; vocația de părinte; comunicarea socială și rolul Bisericii. Sesiuni similare au mai fost organizate la Milano și Roma, pentru a acoperi o arie cât mai mare a reprezentanților catehetici parohiali din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.