Curs festiv la Facultatea de Teologie din Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 08 Iunie 2016

Promoția de absolvenți 2012-2016 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a participat ieri, 7 iunie, la cursul festiv. Tinerii teologi și-au luat rămas-bun de la profesori și colegi și au primit felicitări și calde urări din partea tuturor celor care au participat la eveniment.

Cursul festiv a fost precedat de un Te Deum oficiat în capela facultății, locul unde timp de patru ani s-au rugat, au fost îndrumați spiritual și au învățat rânduiala slujbelor religioase. Un sobor de preoți condus de decanul instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, și din care a făcut parte și prodecanul facultății, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a oficiat slujba religioasă. Răspunsurile liturgice au fost date de corul absol­venților, iar alături de cadrele didactice au mai participat pă­rinții, rudele și apropiații tinerilor teologi.

La sfârșitul slujbei religioase, părintele decan i-a felicitat pe absolvenți pentru eforturile depuse în cei patru ani de studiu și i-a îndemnat să fie și pe viitor atașați valorilor Bisericii străbune și ajutători oamenilor încredințați spre păstorire în parohiile unde vor activa ca preoți.

„Absolvenții noștri și-au dorit din toată inima și din tot sufletul să aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra lor în acești ani de studiu și, pe de altă parte, și-au dorit să exprime un angajament că vor păstra credința pe care au primit-o de la Dumnezeu și pe care au sădit-o în sufletele lor profesorii facultății, credință pe care să o păstreze și să o apere și să o transmită mai departe celor cărora le vor fi încredințați să fie slujiți de ei”, a spus pr. Nicolae Chifăr.

230 de ani de învățământ teologic

Cursul festiv a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Me­țianu”, unde un reprezentant al studenților din anul III le-a mulțumit absolvenților pentru grija avută în ultimul timp față de colegii mai mici și le-a urat mult succes în continuarea studiilor. Au urmat apoi discursurile reprezentantului absol­venților și ale profesorilor, pentru ca apoi să fie strigat catalogul și împărțite diplomele de absolvire. Cursul festiv a avut o însemnătate deosebită pentru că anul acesta Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șa­guna” aniversează împlinirea celor 230 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox în cetatea transilvană. Absol­venții au fost felicitați, la final, de cadrele didactice, părinți și apropiați.