Curs festiv pentru o nouă promoție de absolvenți, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Data: 18 Mai 2019

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc festivitatea de absolvire a stu­denților promoției 2019 a celor două secții: Teologie pastorală și Muzică religioasă.

În paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta instituției de învățământ, a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur de către un sobor de preoți și diaconi, în pre­zența absolvenților și a numeroși invitați. În continuare, Înalt­preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te Deum, după care a luat parte la Cursul festiv, eveniment desfășurat în Aula „Dumitru Stăniloae”. 

Cu acest prilej, îndrumătorii de an și șefii de promoție au luat cuvântul, fiind evidențiată impor­tanța anilor studenției pentru formarea intelectuală și morală a fiecărei persoane. La final, în mod simbolic, a fost strigat catalogul pentru ultima dată, după care studenții absolvenți au înmânat generațiilor următoare „cheia Facultății”.

Cu prilejul acestui eveniment academic festiv, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, adresându-se absolvenților, a spus: „În aceste vremuri de apostazie, de noapte etică și de relativism moral, înarmați-vă cu pavăza credinței pentru a vă bucura de bună rodire în toate străduințele voastre, căci spune Domnul: «Celui ce crede, toate îi sunt cu putință». Astăzi, când oamenii lumii au devenit victime ale relelor, erorilor, viciilor de multe feluri, lăsându-se purtați de vântul falselor ideologii, luptați-vă pentru adevărata omenie moștenită din străbuni care spuneau: «De-ți vrei binele, fă și tu altora bine». Că­utați să vorbiți despre Hristos celor pe care îi întâlniți pe cale. Căutați să-L oglindiți pe Hristos prin viața și prin faptele voastre. Să vă fie clar că printr-o conduită exemplară puteți fi martori ai lui Hristos Cel înviat, căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur: «Mâna scrie, gura vorbește, dar fapta le co­vârșește pe toate». În încheiere, dorindu-vă frumoase și binecuvântate împliniri în existența voastră și în munca voastră viitoare, dimpreună cu Sfântul Apostol Pavel vă îndemn: «În râvnă să nu pregetați, cu duhul fiți fier­binți, Domnului să-I slujiți»”, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.