Curs festiv pentru studenții teologi din Timișoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 25 Mai 2018

Marţi, 22 mai, la Centrul eparhial din Timișoara, a avut loc cursul festiv al celei de-a XXI-a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest. Festivitatea a debutat, în Paraclisul mitropolitan „Învierea Dom­nului” din incinta Reșe­dinței mitropolitane, cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți, profesori ai facultății, în prezența nume­roșilor studenți teologi și a apro­piaților acestora.

Deschiderea propriu-zisă a cursului a avut loc în sala de festivităţi a Mitropoliei Banatului, în prezența Înaltprea­sfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a profesorilor de la Catedra de teologie, a repre­zen­tanților Uni­ver­sității de Vest, a absol­venților și a rudelor acestora.

În cadrul festivității, conf. dr. Remus Feraru, tutorele de an al studenților, a susținut cursul festiv intitulat „Con­cepția despre educație a Sfântului Ioan Gură de Aur”. Totodată, un reprezentant al stu­denților de la specializarea Teologie Pastorală a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor Arhiepiscopiei Timi­șoa­rei, precum și tuturor cadrelor universitare care le-au călăuzit pașii în cei patru ani de studiu în cadrul Facul­tății de Litere, Istorie și Teologie. La final, Părintele Mitropolit Ioan a adresat studenților teologi o alocuțiune în cadrul căreia a evidențiat sublimitatea misiunii la care sunt chemați acești tineri teologi în propovăduirea Evangheliei lui Hristos.

În anul Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, învățământul teologic timișo­rean sărbătorește un sfert de veac de existență.