Curs festiv pentru studenții teologi din Timișoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 22 Mai 2019

La Centrul eparhial din Timișoara a avut loc cursul festiv al celei de-a XXII-a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest. Festivitatea a început în paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului” din incinta reședinței mitropolitane cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți, profesori ai facultății, în prezența studenților teologi și ai apro­piaților acestora.

Cursul festiv s-a desfășurat în sala de festivităţi a Mitropoliei Banatului, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a profesorilor de la Catedra de Teologie, a reprezentanților Universității de Vest, a absolvenților și a rudelor acestora.

În cadrul festivității, pr. lect. dr. Adrian Covan, tutorele de an al studenților, a susținut cursul festiv „Piatra cea din capul unghiului (Psalmul 117, 22; Matei 21, 42; Efeseni 2, 20; I Petru 2, 4) și pietricica alba (Apocalipsa 2, 17) – o incursiune în ideatica dogmatică și simbolică a dumne­zeieștilor Scripturi”. Un reprezentant al studenților de la specializarea Teologie Pastorală a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor Arhiepiscopiei Timișoarei și cadrelor universitare din cei patru ani de studiu în cadrul facultății. A urmat ceremonia predării cheii viitoarei promoții de absolvenți, ca simbol al legăturii și schimbului dintre generații.

Părintele Mitropolit Ioan a evidențiat „sublimitatea misiunii la care sunt chemați” tinerii teologi în propovăduirea Evangheliei lui Hristos.

Anul acesta, Universitatea de Vest din Timișoara a aniversat 75 de ani de la înființarea prin decret regal.