Curs pentru pastorația celor din închisori, în Italia

Data: 17 Feb 2020

Parohia Ortodoxă Românească „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino, Italia, a găzduit vineri, 14 februarie, un curs de instruire a clericilor în pastorația celor din închisori. Invitat a fost părintele Ionuț Vaseliu, capelan la Penitenciarul Poarta Albă (Arhiepiscopia Tomisului). Părintele Ionuț Vaseliu le-a vorbit preoților prezenți despre metodele prin care pot fi apropiați deținuții de Dumnezeu. 

„Dintre metodele pe care le-am folosit aș menționa, în primul rând, cateheza aplicată. Adică am făcut coruri, am interpretat piese de teatru, cu tematică religioasă, am organizat concursuri de poezie și multe altele. Prin toate acestea am urmărit ca deținuții să se apropie de Biserică. Legat de partea liturgică, primează săvârșirea Sfintei Liturghii, dar și diferitele taine și ierurgii de care au nevoie aceste persoane”, a spus părintele. 

În cea de-a doua parte a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de tema întâlnirii. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, se arată pe site-ul eparhiei, episcopia-italiei.it.