Cursuri clericale la Seminarul Teologic Ortodox din Craiova

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 21 August 2023

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, luni, 21 august, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor clericale pentru definitivat și gradul al II-lea. Aceste cursuri dedicate preoților din Mitropolia Olteniei se desfășoară în perioada 21 august - 1 septembrie, în sălile de curs ale Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, din Craiova. Tema generală a cursurilor este în acord cu Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și cu Anul comemorativ al imnografilor și cân­tă­reților bisericești, în Patriarhia Română.

Cursurile vor fi predate de către părinții profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universi­tății din Craiova. De asemenea, fiecare preot cursant a primit la deschidere volumul colectiv „Pasto­rație, Filantropie și Psalmodie”, coordonat de pr. prof. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul facul­tății, și publicat sub egida editurii Mitropoliei Olteniei.

Pr. dr. Adrian Lupu, consilier eparhial, a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltprea­sfințitului Părinte Mitropolit Irineu. 

La final, cursurile prevăd organizarea unui examen oral pentru obţinerea definitivatului în preoţie şi a unui examen scris atât pentru obţinerea gradului al II-lea, cât şi a definitivatului. În urma acestor examene se vor elibera diplome de absolvire a cursurilor clericale. Festivitatea de absolvire este programată pentru ziua de 30 august.