Cuviosul Antonie de la Iezerul Vâlcii, ocrotitorul unei biserici din Giurgiu

Un articol de: Marius Nedelcu - 26 Noiembrie 2019

Credincioșii din județul Giurgiu au participat duminică, 24 noiembrie, la slujba de sfințire a bisericii Parohiei Bălășoieni săvârșită de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de slujitori.

După ce Sfânta Masă din Altar a fost tocmită și pregătită pentru slujbe, iar locașul, sfințit prin stropire cu agheasmă și ungere cu Sfântul și Marele Mir, Episcopul Giurgiului a săvârșit Liturghia. Biserica cu hramul istoric „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a primit, cu ocazia târnosirii, ca ocrotitor și pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii. 

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Așezământul monahal „Grădina Maicii Domnului“-Letca Nouă şi părticele din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, vindecătorul de cancer, de la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” de la Varlaam, județul Giurgiu, se arată pe site-ul episcopiagiurgiului.ro. 

În cuvântul de învățătură, ierarhul a apreciat hărnicia eno­riașilor care au sprijinit lucrările de renovare și înfrumusețare săvârșite la sfântul locaș, l-a felicitat pe părintele Florin Badea, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfă­șurată și l-a hirotesit iconom-stavrofor. Primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, care a sprijinit reabilitarea și consolidarea bisericii, a primit din partea ierarhului Ordinul `Vrednicia vlăsceană“. Biserica Parohiei Bălășoieni a fost construită între anii 1923 şi 1925, în vremea păstoririi Patriarhului Miron Cristea, cu ajutorul și contribuția localnicilor.