Dar de mare preț pentru o biserică din Craiova

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 17 August 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit miercuri Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Craiova, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și părintele protoiereu Grigore Vulcănescu.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a prezentat contextul istoric din perioada domniei Sfântului Constantin Brâncoveanu.

„Sfântul Constantin a arătat că este necesar să-L iubim pe Mântuitorul Hristos pentru că El este Viața și Învierea noastră. Cu sigu­ranță, nu le-a fost ușor pentru că mucenicia este o jertfă supremă. Dumnezeu l-a întărit pentru că și-a pus nădejdea în El și a putut să dea răspuns înaintea sultanului și a reprezen­tanților europeni cum nimeni altul nu a făcut-o în istoria creștinismului. A răspuns cu puterea Duhului Sfânt, iar rugăciunea Sfântului Brâncoveanu i-a întărit și pe fiii săi”, a spus Mitropolitul Olteniei.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a dăruit parohiei spre închinare părticele din moaștele Sfântului Constantin Brân­coveanu pentru a se păstra mereu în biserica din Craiova.