Darul preoției pentru un diacon psalt de la Catedrala Patriarhală

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 26 Ianuarie 2021

Sâmbătă, 23 ianuarie, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti, în cadrul căreia, la momentul îndătinat, l-a hirotonit întru preot pe părintele diacon Alexandru Adrian Stolnicu, ostenitor timp de 13 ani la Catedrala Patriarhală, unde a slujit ca psalt şi diacon, se arată pe site-ul basilica.ro.

La final, Preasfinţia Sa l-a felicitat pe noul preot al Bisericii noastre şi i-a oferit sfaturi pentru slujirea pastorală: „Este o misiune deosebit de importantă. Dincolo de aprecierile oamenilor, care uneori ar putea lipsi, noi suntem încredinţaţi că Dumnezeu îi răsplăteşte pe cei care iubesc frumuseţea casei Lui, a Bisericii. Eu cred că Dumnezeu nu poate să treacă cu vederea o Liturghie săvârşită din inimă, o cântare de la strană sau chiar o rugăciune pe care o înălţăm atunci când nu avem posibilitatea de a cânta sau de a sluji”.

Părintele Alexandru Adrian Stolnicu va sluji la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Voluntari, în cadrul Protopopiatului Ilfov Nord.