Darul Sfântului Mucenic Dimitrie pentru credincioșii Mitropoliei Basarabiei

Data: 01 Noiembrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a slujit duminică, 30 octombrie, în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul de învățătură rostit, părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaj EMAUS al Mitropoliei Basarabiei, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie să-și pregătească sufletele pentru rodirea semințelor lui Dumnezeu, care sunt virtuțile și roadele Duhului Sfânt.

Având în vedere că părintele s-a întors recent dintr-un pelerinaj din Grecia, a adus la paraclis spre închinare câteva bucățele de vată îmbibată cu mir sfințit, izvorât din moaștele Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorătorul de Mir, pe care le-a primit în dar de la clericii slujitori ai Bisericii „Sfântul Dimitrie” din Salonic.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a mulțumit părintelui Osoianu pentru dar și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, îndemnându-i spre lucrarea necontenită a virtuților și a mântuirii, asemenea Sfântului Mucenic Dimitrie.