Daruri la început de an școlar pentru elevi din sectorul 1 al Capitalei

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 14 Septembrie 2024

Mai mulți elevi au primit vineri, 13 septembrie 2024, rechizite, haine și încălțăminte din partea Protoieriei Sector 1 Capitală, ca încurajare la început de an școlar. Evenimentul s-a desfășurat la Biserica „Izvorul Tămăduirii” a Parohiei Mavrogheni din Capitală și a fost organizat de Biroul de asistență socială al instituției.

„Cei 30 de copii înscriși în lista Biroului de asistență socială al Protoieriei Sector 1 Capitală au primit toate cele necesare participării la cursurile școlare, pentru a începe în bune condiții anul școlar. Mai multe parohii, la îndemnul părintelui protoiereu, s-au mobilizat și au oferit sumele de care au putut dispune în acest sens. Cu mare bucurie i-am primit în biserica parohiei noastre pentru a le oferi darurile, mai ales că această comunitate se mobilizează pentru a desfășura periodic activități social-filantropice. Desfășurăm activitatea «Fă rai din ce ai», prin care se adună rechizite, îmbrăcăminte și mâncare neperisabilă pentru așezământul din Valea Plopului, avem Grădinița «Sfântul Dumitru»-Mavrogheni și ne străduim să încheiem edificarea centrului de recuperare a copiilor cu sindrom Down și autism. Avem nădejdea că cele oferite le vor fi de folos și că vor obține rezultate bune la școală”, ne-a spus pr. paroh Radu Petre Mureșan.

La acțiunea filantropică, în valoare totală de 6.000 de lei, au contribuit nouă parohii din cadrul Protoieriei Sector 1 Capitală. „Protoieria Sector 1 Capitală, prin Biroul de asistență socială, a demarat un proiect numit «Îmbrăcăminte și încălțăminte pentru începutul școlii», prin care a oferit aceste daruri pentru 30 de copii școlari cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, de la câteva școli din sectorul 1. Acțiunea s-a desfășurat la Biserica «Izvorul Tămăduirii» a Parohiei Mavrogheni, una dintre parohiile care participă activ la toate acțiunile social-filantropice ale protoieriei și care și de această dată a contribuit financiar alături de alte opt parohii, făcând astfel posibilă achiziționarea celor necesare. După un cuvânt de bun-venit adresat copiilor de către părintele paroh, au fost înmânate darurile împreună cu câțiva voluntari. Costul acestui proiect a fost în cuantum de aproximativ 6.000 de lei și a fost posibil cu sprijinul și bunăvoința a nouă parohii din cadrul Protoieriei Sector 1”, ne-a declarat Cristina Bîșu, asistentul social al instituției.