Daruri pentru 42 de familii din comuna prahoveană Valea Călugărească

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 29 Aprilie 2021

Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române și Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor au organizat marți, 27 aprilie 2021, o acțiune caritabilă în localitatea Valea Călugărească, județul Prahova, pentru 42 de familii defavorizate, informează TRINITAS TV.

Au primit pachete cu alimente de bază, dulciuri și încălțăminte familiile defavorizate din parohiile Radila, Dârvari și Gura Văii, județul Prahova.

 „Acțiunea de astăzi a fost încă un exemplu al bunei colaborări existente a Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române.

Aceste două sectoare și-au dat mâna și împreună au ieșit către comunitățile defavorizate din cuprinsul Arhiepiscopiei. Astfel, am ajuns în comuna Valea Călugărească, la cele trei parohii - Radila, Dârvari și Gura Văii, unde am reușit să aducem bucurie la 42 de familii defavorizate, oferindu-le copiilor încălțăminte, dulciuri și întregii familii alimente de strictă necesitate, care să le mai ușureze puțin viața în preajma sărbătorilor. Este un gest mic, dar care la un moment dat poate să facă diferența. Sperăm ca aceste gesturi să se repete și la nivelul altor parohii, care să le reamintească oamenilor că Biserica este aici să-i ajute”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În această perioadă, Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor va organiza astfel de acțiuni și la Centrul de copii „Sfântul Stelian” din Urlați, precum și la toate centrele de zi din Capitală.