Daruri pentru 900 de persoane din 12 parohii prahovene

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 05 Septembrie 2021

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat marţi, 31 august, o amplă acțiune de ajutorare în parohiile prahovene Puchenii Moșneni, Nedelea, Poienarii Apostoli, Gorgota, Puchenii Mari, Pietroșani, Bărcănești, Bâra, Pod Văleni, Băltița, Șirna și Hăbut. Preoții din aceste comunități s-au întâlnit cu voluntarii la Parohia Puchenii Moșneni și au primit încălțăminte nouă pentru 900 de persoane care trăiesc în medii defavorizate. Valoarea totală a darurilor oferite celor 12 parohii, în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, a fost de peste 100.000 de lei.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a vorbit despre importanţa ajutorării semenilor în această zi deosebită din calendarul bisericesc: „Am participat la această activitate social-filantropică într-o zi specială pentru Biserica Ortodoxă Romană, fiind ultima a anului bisericesc, o zi pe care am vrut să o dedicăm sprijinirii aproapelui şi în care să bucurăm cât mai multe persoane. Am oferit 900 de perechi de încălță­minte de care vor beneficia enoriașii din aceste parohii. Activitatea a adus alături de noi foarte mulți preoți care nu au ținut cont nici de propriul concediu, nici de alte situații cu care se confruntau, lăsând totul deoparte pentru a se întâlni cu noi și a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoi”.

De la începutul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 322 de acțiuni, în care au oferit bunuri și alimente în valoare de peste 800.000 de lei.