Daruri pentru bolnavi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov

Un articol de: Ziarul Lumina - 09 Noiembrie 2018

În cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov s-a desfășurat marți, 6 noiembrie, o activitate socială care i-a vizat pe cei 25 de copii internați în secția de Pneumo-pediatrie a spitalului și pe cei nouă bolnavi de cancer internați în secția de Îngrijiri Paliative a spitalului. Cu ajutorul credincioşilor și colaboratorilor permanenți din Braşov și din Dumbrăvița, județul Brașov, coordonaţi de Florica Săniuță, împreună cu preotul de la spitalul brașovean, Bogdan George Brânzea, s-au dăruit alimente, hăinuțe, produse de igienă, dulciuri și materiale sanitare micilor pacienți și celor internați în secția de îngrijiri paliative.

„Începând cu luna august a acestui an, în cadrul spitalului nostru a fost deschisă o nouă secție care să vină în sprijinul bolnavilor cu boli neoplazice. Este vorba despre secția de Îngrijiri Paliative. În această secție sunt îngrijiți nouă pacienți cu boli neoplazice într-o abordare holistică ce implică, pe lângă tratamentul medicamentos, și îngrijirea spirituală și duhovnicească a pacien­ților. Aceasta cu atât mai mult cu cât există foarte puține centre de îngrijiri paliative în județ, iar dotările din cadrul secției noastre sunt unele de înaltă calitate. Personalul care deser­vește această secție este foarte bine pregătit şi dă dovadă de devotament și profesionalism”, a spus pr. asistent medical Bogdan George Brânzea.

Preotul de la spitalul braşovean a amintit de colaborarea cu Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeeii” din Brașov, coordonată de părintele Ciprian Nistor, împreună cu care sunt organizate săptămânal activi­tăți de voluntariat ce includ momente de socializare cu bolnavii, activități de igienizare a zonei, implicarea tinerilor în ajutorarea bolnavilor imobilizați la pat și multe alte activități.