Daruri pentru copiii nevoiași din partea Protoieriei Sector 4 Capitală

Un articol de: Ziarul Lumina - 09 Septembrie 2017

Cu ocazia începutului noului an şcolar, pentru ajutorarea familiilor nevoiașe și pentru a preveni abandonul şcolar, Protoieria Sector 4 Capitală a dăruit joi, 7 septembrie, ghiozdane complet echipate cu rechizite şi caiete unor copii din sectorul 4 Bucureşti.

Prin grija părintelui protoiereu Ion Armași, acţiunea a fost organizată de Biroul de asistenţă socială al Protoieriei Sector 4 Capitală şi s-a desfăşurat la sediul Cantinei sociale `Sfânta Filofteia~, acolo unde, de două ori pe săptămână, familiile defavorizate primesc mâncare caldă. Beneficiarii acțiunii de ajutorare, 30 de copii fără posibilităţi materiale, au fost întâmpinaţi cu câte o porţie de griş cald cu lapte, prăjituri de casă şi sucuri.

Cu această ocazie, părintele Ciprian-Ştefan Muşat, referent la Cancelaria Protoieriei Sector 4 Capitală, i-a îndemnat pe copii să păstreze vie legătura cu Biserica şi „să învețe bine, pentru ca, prin învățătură și prin profesia pe care și-o vor alege, să treacă mai ușor prin greutățile vieții și să devină un sprijin pentru familiile lor”. În continuare, Cristina Untaru, asistent social al Protoieriei, a împărțit ghiozdanele pregătite copiilor.

În această perioadă, copiii angajaților de la parohiile din sectorul 4 au primit câte un ajutor financiar, iar preoții parohi au fost îndemnați să ajute familiile nevoiașe cu rechizite și haine necesare începutului noului an școlar. (Diac. Vlad Mîndru)