Daruri pentru copiii nevoiași în Protoieria Sector 1 Capitală

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 20 Decembrie 2021

În data de 14 decembrie, cu ocazia apropierii sărbătorii Naș­terii Domnului, Protoieria Sector 1 Capitală a desfășurat, prin intermediul Biroului de asistență socială, proiectul intitulat „Moș Crăciun în casa ta”. Cu acest prilej, 20 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, care provin din familii cu posibilități materiale reduse, au primit vizita Moșului chiar la ei acasă. Acesta a venit încărcat cu daruri alese pentru a le îmbelșuga masa de sărbători atât lor, cât și familiilor lor, fiind primit cu zâmbete curate și multă bucurie de cei mici.

Darurile au fost alcătuite din dulciuri, băuturi răcoritoare, fructe, carne de porc și de pui, preparate tradiționale din carne, lactate și produse de igienă personală, ne-a transmis Cristina-Andreea Bîșu, asistent social.

Protoieria Sector 1 Capitală desfășoară anual astfel de proiecte cu ocazia marilor sărbători, beneficiarii aflându-se în baza de date a Biroului de asistență socială. Totodată, instituția sprijină financiar și anumite persoane aflate în situații de criză, care sunt selecționate în urma efectuării unei anchete sociale.