Daruri pentru elevii din două sate ale judeţului Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 24 Octombrie 2024

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sibiu a oferit recent, cu ajutorul Protopopiatului Mediaş, aproximativ 300 de kituri de rechizite şcolare şi 300 de pachete cu produse de igienă elevilor din ciclul primar al unităţilor de învăţământ din localităţile Brateiu şi Buzd. 

Darurile au fost oferite cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin-Ortodoxă, partener al Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, informează Mitropolia Ardealului.

Activitatea din cele două localităţi s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Lau­ren­țiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. În cele două comu­nități din judeţul Sibiu sunt numeroase cazuri de familii aflate în risc social, iar ajutoarele oferite sunt bine­venite pentru aceste familii.

„Credem că este important să căutăm orice oportunitate de a le oferi copiilor experiențe care să le aducă zâmbetul pe chip și să le arate că sunt iubiți. Un gest de încurajare a venit săptămâna aceasta prin Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, cu sprijinul Organizației In­ternaționale pentru Caritate Creș­tin-Ortodoxă, partener al Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române. Fiți, așadar, parte a acțiunilor filantropice care oferă dragoste, mărturisind credința în Dumnezeu, lucrătoare prin iubire, luptând pentru viața aproapelui, pentru o lume mai bună și dreaptă”, au transmis organizatorii activităţii.

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin-Ortodoxă îşi are sediul în Baltimore - Maryland, SUA şi este o organizație umanitară mondială aparținând Bisericii Ortodoxe, care sprijină comunitățile afectate de calamități sau dezastre naturale, cât și proiecte comunitare pentru dezvoltarea infrastructurii sociale de care are în mod fundamental nevoie o comunitate, menţionează Mitropolia Ardealului.