Daruri pentru paraclisele patriarhale din Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 22 Aprilie 2019

La finalul tradiționalului Pelerinaj de Florii din Capitală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a oferit sâmbătă, 20 aprilie 2019, repre­zentanților celor opt paraclise patriarhale din Bucu­rești, câte o candelă confecționată în Atelierele Patriarhiei Române și câte o Biblie - ediția Centenar. Eveni­men­tul a avut loc în Salonul „Sfinții Români” din Reședința Patriarhală.

Preafericirea Sa a evidențiat faptul că cele opt locașuri de cult susțin în mod deosebit activitatea misionară și mediatică a Patriarhiei Române. „În fiecare an, îna­inte de Sfintele Paști oferim câte un mic dar, simbol de recu­noș­tință și de mulțumire reprezen­tanților celor opt paraclise patriarhale care ajută în mod deosebit activitățile misionare ale Patriarhiei, mai ales activitatea mediatică a Centrului de Presă BASILICA, și, desigur, la construirea Catedralei Mântuirii Nea­mului sau Catedralei Națio­nale. Anul acesta ne-am gândit că este bine să oferim pe lângă câteva cărți și o candelă frumoasă, confecționată în Atelierele Patriarhiei Române pentru a fi așezată pe Masa Sfântului Altar”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cele opt paraclise patriarhale sunt: Paraclisul „Învierea Domnului” al Catedralei Mântuirii Neamului, Mănăstirea Antim, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou, Biserica Așeză­min­tele Brâncovenești - Dom­nița Bălașa, Biserica „Sfântul Anton” - Curtea Veche, Biserica „Sfântul Mina” - Vergu, Biserica „Sfântul Elefterie”-Nou și Biserica Parcul Domeniilor - Cașin.