Daruri pentru sinistrați trimise de preoții oneșteni

Un articol de: Pr. Bogdan Mocanu - 17 Octombrie 2024

Protoieria Onești a organizat un prim transport de ajutoare în data de 4 octombrie pentru locuitorii din comuna Costache Negri, județul Galați, grav afectați de recentele inundații. Acest transport a inclus 3,5 tone de alimente neperisabile, apă potabilă, pilote, pături, plăpumi și haine noi, toate împachetate și pregătite cu grijă.

Acțiunea caritabilă a fost coordonată de părintele consilier Ilarion Mâță și de părintele protoiereu de Onești, Nicolae Zaharia. Aceștia au beneficiat de sprijinul tuturor preoților din Protoieria Onești și al angajaților protoieriei, care au muncit pentru sortarea și împachetarea ajutoarelor. Scopul acestor eforturi este de a oferi sprijin oamenilor greu încercați, în pragul sezonului rece.

Părintele protoiereu Nicolae Zaharia transmite mulțumiri tuturor celor implicați și îndeamnă atât preoții, cât și credincioșii să continue să fie solidari, pentru că „noi suntem mâinile lui Dumnezeu care lucrează în lume”.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și nevoile crescânde ale sinistraților, Protoieria Onești va continua colectele și transporturile de ajutoare, pentru a asigura sprijinul necesar în lunile următoare. Oamenii din comuna Costache Negri au nevoie de solidaritate și sprijin constant pentru a putea trece peste această perioadă dificilă.