Daruri pentru vârstnicii din Sibiu

Data: 15 Mai 2013

Departamentul Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a oferit marţi, 14 mai, daruri la Căminul de Vârstnici din Sibiu, în cadrul unor acţiuni de ajutorare a centrelor sociale de la parohii, a centrelor de plasament din judeţul Sibiu şi a centrelor pentru bătrâni. Delegaţia eparhială, condusă de consilierul social, pr. Nicolae Rusu, a poposit la aşezământul de pe strada „George Coşbuc“ pentru a le oferi bătrânilor pachete cu alimente şi iconiţe.

Pr. Nicolae Rusu a transmis binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. „Activitatea noastră de astăzi, ca şi celelalte acţiuni din zilele trecute, de la alte centre sociale, se înscriu în proiectul «Familia Creştină». Am comemorat prin aceste acţiuni Ziua Internaţională a Famliei. În toate centrele la care am ajuns, le-am vorbit credincioşilor despre importanţa şi rolul familiei creştine în societate“, ne-a a spus pr. Rusu.

Marea familie socială

Căminul de Vârstnici din Sibiu se află în permanenţă în atenţia Arhiepiscopiei Sibiului. Periodic, delegaţii eparhiali oferă bătrânilor daruri, oficiază slujbe religioase şi transmit binecuvântarea IPS Mitropolit Laurenţiu, a cărui grijă faţă de vârstnicii din instituţia amintită este una deosebită. „Nici după sărbătorile pascale, IPS Mitropolit Laurenţiu şi reprezentanţii Departamentului Social de la Arhiepiscopia Sibiului nu ne-au uitat. Când s-au gândit, acum, la familie, nu au uitat să treacă şi pe la marea familie socială de pe strada «George Coşbuc». Darurile primite sunt menite să aducă un strop de bucurie, de mulţumire, de nădejde, de speranţă şi de încredere că nu suntem singuri în acest oraş“, ne-a spus directoarea Căminului de Vârstnici, Cornelia Rotaru. (Ştefan Mărculeţ)