Daruri și rugăciuni pentru mângâierea seniorilor de la căminul din Balaciu

Data: 04 Octombrie 2024

Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, Protopopiatul Slobozia, în colaborare cu preoții din Cercul pastoral nr. 7 și membri ai Grupului de cateheză „Biserica albastră”, coordonați de preotul Clementin Matache, a organizat în perioada 26 septembrie - 2 octombrie, mai multe activități dedicate seniorilor de la Căminul pentru persoane vârstnice „Ing. Vadim Rusu” din Balaciu.

Joi, 26 septembrie, membrii Grupului de cateheză „Biserica albastră”, împreună cu părintele Clementin Matache, s‑au întâlnit cu seniorii, au socializat, au susținut un scurt moment artistic și le‑au oferit prăjituri, pregătite special pentru ei.

Marți, 1 octombrie, preoții din Cercul pastoral nr. 7 au săvârşit slujbele Aghesmei mici și „Acatistului Acoperământului Maicii Domnului” și au rostit rugăciuni pentru mângâierea neputințelor sufletești și trupești ale bunicilor noștri și ostenitorilor căminului.

Miercuri, 2 octombrie, părintele protopop Laurențiu Cioranu, însoțit de preoții Costin Popescu și Laurențiu Adrian Petranici, precum și de asistentul social Anastasia Pătrașcu, a vizitat vârstnicii, le-a transmis acestora părintești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, îndemnându‑i să se roage neîncetat Maicii Domnului, ocrotitoarea noastră a tuturor.

Întâlnirea a continuat cu un program susținut de elevii de la Școala Gimnazială „Arhimandrit Teofil” Balaciu, coordonați de profesoara Liliana Niță, care a adus multe zâmbete pe chipul seniorilor.

La final, Protopopiatul Slobozia, împreună cu parohiile din Cercul pastoral nr. 7, a dăruit beneficiarilor instituției produse de panificație, fructe și legume de sezon.