Delegație a Arhiepiscopiei Aradului în capitala Belgiei

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 05 Aprilie 2024

O delegație compusă din 26 de preoți din Arhiepiscopia Aradului au vizitat, în zilele de 3 și 4 aprilie 2024, Parlamentul European de la Bruxelles și Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene, se arată pe arhiepiscopiaaradului.ro. 

Vizita a reunit reprezentanți ai Centrului eparhial din Arad, ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, protoierei și preoți de la parohii arădene.

În prima zi, delegația a vizitat Repre­zen­tanța Patriarhiei Române de pe lângă insti­tuțiile europene, unde au fost întâmpinați de pr. prof. dr. Sorin Șelaru, directorul instituției și consilier patriarhal, care le-a prezentat Biserica românească „Sfântul Ierarh Nicolae”, precum și activitățile pastoral-misionare și culturale desfășurate aici. 

Programul celei de-a doua zile a cuprins vizita la Parlamentul European. Le-a fost explicat modul de funcționare complex al instituțiilor europene, precum și alte informații despre istoria și activitatea curentă a organismelor de conducere. Totodată, oaspeții au fost fami­liarizați cu activitatea reprezentaților României în aceste instituții, și cu proiectele de viitor.