Deschiderea noului an universitar la Timișoara

Un articol de: Pr. Marius Mircia - 06 Octombrie 2017

Miercuri, 4 octombrie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a avut loc deschiderea noului an universitar 2017-2018, eveniment la care a fost prezent un invitat special,  Excelenţa Sa Doamna Kolinda Grabar-Kitarović, Președintele Republicii Croația.

În debutul ceremoniei au fost intonate imnurile Croației și României, apoi Înaltprea­sfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a adresat un cuvânt duhovnicesc oficialităților prezente, cadrelor didactice universitare și studenților Uni­versității de Vest, mai ales celor care, cu emoții în suflet, au pășit pentru prima dată  în această prestigioasă instituție de învățământ superior din orașul nostru. Ierarhul a subliniat că „Hristos are o școală de teologie în această universitate” și i-a îndemnat pe toți studenții să se pregătească cu seriozitate și temeinicie, să deschidă ușa bibliotecii pentru cercetare, pentru a dobândi noi cunoștințe necesare în profesia pe care doresc să o practice în viitor.

Cuvântul de deschidere a aparținut rectorului UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, și a fost urmat de mesajul Preșe­dintelui Croației, Excelenţa Sa Doamna Kolinda Grabar-Kitarović, prezentă la Timișoara pentru a semna protocolul de înființare a Lectoratului croat. Alocuțiuni consacrate acestui moment au mai rostit Eva Georgeta Andreaș, prefectul județului Timiș, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Adrian Negoiță, delegatul Consiliului Județean Timiș.

Un moment aparte a fost acela în care bobocii olimpici ai Universității de Vest au fost felicitați de către conf. univ. dr. Irina Macsinga, prorector Strategie Academică, și de preșe­din­tele organizației studenților din UVT, studentul Ovidiu Boldor. Evenimentul s-a încheiat prin­tr-un moment artistic intitulat „Artă și tinerețe”, susținut de studenții Facultății de Muzică, care au intonat imnul Univer­sității de Vest din Timișoara.

Universitatea de Vest din Timişoara oferă studenţilor pregătirea necesară pentru a contribui la dezvoltarea societății. Această pregătire se desfăşoară în 11 facultăţi, care oferă o gamă variată de programe de formare iniţială şi cursuri postuniversitare.

În cadrul acesteia funcționea­ză și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, plasată în primele 200 de facultăți din lume, după ultima clasificare făcută de reputabila QS Ranking, devenind astfel singura facultate din România care a intrat în acest top.