Despăgubirile pentru secetă vor veni până la finalul anului

Un articol de: Mariana Bahcevan - 29 August 2015

Situaţia privind pierderile înregistrate în agricultură din cauza secetei va fi definitivată în luna septembrie, iar o parte din despăgubiri vor fi acordate încă din acest an, au anunțat reprezentanții Ministerului Agriculturii, citați de Agerpres.
„Vom definitiva în luna septembrie situaţia la nivel naţional în privinţa pierderilor, după care vom notifica Comisia Europeană. Am început deja discuţiile şi conform regulamentelor europene există o singură posibilitate, şi anume să compensăm pierderea de venit pe care au înregistrat-o fermierii în acest an comparativ cu media ultimilor trei ani. Vom încerca încă din anul 2015 să venim cu o parte din aceste despăgubiri, urmând a le definitiva până în primăvara anului viitor“, a subliniat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin.
Acesta a precizat că încă nu a fost stabilit nici un procent pe partea de despăgubiri, însă, cu siguranţă, într un anumit procent, toţi cei care au suferit pierderi vor primi despăgubiri la nivel naţional.