Dezvelirea statuii din bronz a regelui Mihai la Sinaia

Data: 25 Octombrie 2021

Luni, 25 octombrie 2021, la împlinirea a 100 de ani de la nașterea regelui Mihai I, a avut loc la Sinaia, ju­de­țul Prahova, ceremonia dezvelirii statuii din bronz a suveranului român. Statuia, opera sculptorului Bogdan Ioan, îl înfățișează pe regele Mihai în costum de mareșal al Armatei Române.

După dezvelirea acesteia de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Regale a României, au avut loc o slujbă de pomenire a regelui și binecuvântarea statuii cu agheasmă de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal. Au participat reprezentanți ai autorităților centrale, locale, membri ai societății civile, ai Armatei României și ai cultelor din România.
Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat al Asociației pentru Patrimoniu Regal Peleș cu Ministerul Culturii și cu Primăria oraşului Sinaia.

Alături de statuile regelui Carol I și reginei Elisabeta, amplasate pe terasa Castelului Peleș, monumentul regelui Mihai este un nou reper al identității naționale și al istoriei comunității din Sinaia, se arată pe site-ul Familiei Regale a României, romaniaregala.ro.