Distincție oferită de Patriarhul României primarului din Techirghiol

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 16 Decembrie 2023

În seara zilei de sâmbătă, 16 decembrie, în Sala „Consilium” a Palatului Patriarhiei din Capitală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” primarului orașului constănțean Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu. Distincția a fost acordată în semn de prețuire pentru activitățile sale de promovare a valorilor liturgice și de slujire a dreptei credințe.

Primarul orașului Techirghiol i-a mulțumit Preafericirii Sale pentru distincție, afirmând că o primește și în numele locuitorilor orașului condus de acesta și ocrotit de Prea­sfânta Născătoare de Dumnezeu.
De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că și Centrul social-pastoral „Sfânta Maria” de la Mănăstirea Techirghiol, stavropighie patriarhală, o are ca ocrotitoare tot pe Maica Domnului, ca și orașul: „Și noi vă mulțumim pentru sprijinul acordat acestui centru și mănăstirii propriu-zise care, împreună, formează stavropighia patriarhală de la Techirghiol. De asemenea, vă felicităm pentru lucrările și activitățile pe care le desfășurați și avem speranța ca, în viitorul apropiat, să intensificăm în zonă lucrările social-pastorale. Vă felicităm și pentru buna armonie a locuitorilor de etnii diferite de la Techirghiol”.